سیاست بین الملل 1404/03/01 12:56:31 | کد خبر: 13395

روایت رنج غزه

گون آیدین: خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از وضعیت فاجعه‌بار حاکم بر نوار غزه که همچنان آماج حملات زمینی و هوایی ارتش اسرائیل است، درد و رنج خانواده‌ای از شمار هزاران خانواده‌مصیبت‌دیده در این باریکه را روایت کرده است.

گون آیدین،محمود الحو، پدر چهار فرزند، به همراه دیگر فلسطینی‌ها در اطراف یک آشپزخانه خیریه در غزه جنگ‌زده جمع شده‌اند، به جلو می‌خزند و دیوانه‌وار قابلمه‌ها را تکان می‌دهند. بچه‌های کوچک که در جلو له شده‌اند، اشک می‌ریزند. یکی از آنها یک لگن پلاستیکی را به امید ملاقه‌های سوپ بالا گرفته است.

محمود الحو در میان جمعیت به جلو می‌رود تا سهم خود را دریافت کند. الحو هر روز این کار را می‌کند چون می‌ترسد فرزندانش از گرسنگی بمیرند. او در جست‌وجوی غذا از میان خرابه‌های جبالیا در شمال غزه است و تا ۶ساعت در میان جمعیت وحشت‌زده منتظر می‌ماند تا به سختی بتواند غذای کافی برای سیر کردن خانواده‌اش پیدا کند.

بعضی روزها خوش شانس است و می‌تواند سوپ عدس پیدا کند. روزهای دیگر دست خالی برمی‌گردد. الحو، ۳۹ساله گفت: «من یک دختر بیمار دارم. نمی‌توانم چیزی برایش تهیه کنم. نان نیست، هیچ چیز نیست. من از ساعت ۸صبح اینجا هستم، فقط برای اینکه یک بشقاب برای ۶نفر بگیرم، درحالی‌که برای یک نفر کافی نیست.»

اسرائیل از ابتدای ماه مارس ورود دارو، غذا و سوخت به غزه را مسدود کرده است و این امر باعث شده کارشناسان بین‌المللی نسبت به قحطی قریب‌الوقوع در این منطقه محاصره‌شده که محل زندگی ۲.۳میلیون فلسطینی است، هشدار دهند. روز دوشنبه که اسرائیل پس از افزایش فشارهای بین‌المللی موافقت کرد تا ارسال محدود کمک‌های بشردوستانه را از سر بگیرد، به برخی کامیون‌ها اجازه ورود به غزه داده شد. اما تا سه‌شنبه شب، سازمان ملل اعلام کرد که هیچ کمکی توزیع نشده است.

علاوه بر کمبود کمک‌های امدادی، جنگ در غزه تشدید شده است. هفته گذشته ارتش اسرائیل از آغاز عملیات جدید و بزرگی علیه گروه شبه‌نظامی حماس خبر داد. پزشکان حاضر در این منطقه می‌گویند که حملات اسرائیل در هشت روز گذشته بیش از ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است. تشدید حملات اسرائیل، روابط این کشور را با بسیاری از کشورهای جهان تیره کرده است. کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا گفته‌اند که وضعیت غزه غیرقابل تحمل است و حتی حمایت نزدیک‌ترین متحد آن، ایالات متحده، اکنون متزلزل به نظر می‌رسد.

Ap  (3) copy 2

اسرائیل انکار می‌کند که غزه با بحران گرسنگی روبه‌رو است. این کشور گفته است که محاصره آن تا حدی با هدف جلوگیری از منحرف کردن و تصرف کمک‌های امدادی توسط شبه‌نظامیان حماس انجام شده است. حماس این ادعا را رد کرده و اسرائیل را به استفاده از گرسنگی به عنوان یک تاکتیک نظامی متهم می‌کند.

اهالی غزه مانند الحو که در مرکز جنگی زندگی می‌کنند که اکنون وارد بیستمین ماه خود شده است، جزو کسانی محسوب می‌شوند که صدایشان اصلا شنیده نمی‌شود. دنیای الحو شامل پیاده‌روی روزانه تا آشپزخانه‌های مواد غذایی است، از میان ویرانی‌های ناشی از بمباران‌های اسرائیل در جنگی که از 7اکتبر سال2023 آغاز شد.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، حملات نظامی اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۵۳هزار کشته برجای گذاشته است. حتی قبل از جنگ - که در اطراف خانه خانوادگی‌شان در جبالیا، درست در شمال شهر غزه، جنگ‌های شدیدی در جریان بود - خانواده او با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کردند. خواهرزاده‌اش که با آنها زندگی می‌کند، از ویلچر استفاده می‌کند. او می‌گوید دخترش بیماری قلبی و آسم برونشیال دارد. الحو از پله‌ها به سمت آپارتمان تک‌خوابه‌اش بالا می‌رود؛ جایی که بچه‌هایش روی تشک منتظرند. هیچ تعجبی از آنچه به خانه آورده نیست - باز هم سوپ.

او سوپ را در کاسه‌های حلبی کوچک می‌گذارد و آنها را به چهار فرزند خود و دو فرزند برادرش می‌دهد. بچه‌ها، ساکت، آرام و با دقت غذا می‌خورند. او گفت: «خدا را شکر، همان‌طور که می‌بینید، این صبحانه، ناهار و شام است، خدا را شکر.» او گفت که روز قبل، خانواده‌اش چیزی برای خوردن نداشتند. الحو گفت: «کاش همه از ما حمایت می‌کردند. بچه‌های ما دارند آرام آرام می‌میرند.

منبع: دنیای اقتصاد

avatar
سلام

پایگاه خبری گون آیدین

مشاهده اخبار